2011. április 11., hétfő

Richard Branson " mélytengeri repülőt" mutatott be


Az 5,5 m -es hajó képes 11 ezer méterrel a felszín alá süllyedni, - jelentette be Branson, a Newport Beach - i sajtótájékoztatóján!

A világ óceánjainak legmélyebb árkait akarja felfedezni a kalandkereső milliárdos üzletember, azzal a " repülőgépszerű" tengeralattjáróval, amelyet Kaliforniában mutatott be.

A Virgin Group alapítójának új - Virgin Oceanic - elnevezésű programjának részeként, a " mélytengeri repülő", két év alatt öt alkalommal merül majd az óceánok fenekére, az első küldetés célja idén, a föld legmélyebb pontja, a csendes - óceáni Marianna - árok. A szerkezet második, az Atlanti - óceán legmélyebb pontjára, a Puertó - Ricói árokba vezető expedición, maga Richard Branson lesz a pilóta.

A további úticélok között szerepel a Grönlandi - tenger Molloy mélysége, a Déli Sandwich - árok a Déli óceánban, valamint a Diamantina - árok, a déli óceánban.

A program költségvetése becslések szerint 10 millió dollár körüli. " Annyi feltárni - és felfedezni való van még. Bizonyára találkozunk még lenyűgöző teremtményekkel, és tanulunk néhány izgalmas dolgot is, amely aztán remélhetőleg hasznára lesz az emberiségnek" - mondta az üzletember. Branson hozzátette, hogy a Virgin Oceanic egy nap talán utasokat is magával vihet a repülésekre, ugyanúgy ahogy a Virgin Galactic, amely a tervek szerint a közeljövőben kereskedelmi járatként, civileket repíthet az űrbe!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése