2011. augusztus 24., szerda

A WWF - ről, hogy mindenki tudja

A WWF politikai pártoktól,és világnézeti szemléletektől független társadalmi szervezet, amelynek fő célkitűzése az élővilág sokszínűségének megőrzése, az erőforrások megtartható módon történő megőrzése, és hasznosítása, valamint a környezetszennyezés csökkentése, annak teljes körű megszüntetése, ill. fenntartható keretek között történő tartása. Céljaink elérése érdekében, világszerte, és itthon is elősegítjük a természeti értékek, és a természetvédelmi törekvések célkitűzéseinek megismertetését, népszerűsítését. Gyarapítjuk a természetvédelem támogatóinak körét, aktívan részt veszünk a fiatalok természetvédelmi szemléletének kialakításában, törekvéseinek, támogatásában, természetvédelmi kutatásokat, vizsgálatokat, programokat, kezdeményezünk és szervezünk, koordinálunk, és hajtunk végre. Szaktanácsadással, és szakmai tanulmányok, gyakorlatok elkészítésével segítjük, az állami, önkormányzati és társadalmi szervezetek, valamint gazdálkodók, magánszemélyek és természetvédők munkáját! Együttműködünk más hazai és nemzetközi szervezetekkel, bolygónk, és kiemelten a Duna - Kárpátok ökológiai régió változatos élővilágának megőrzése érdekében.
Célunk a biológiai sokféleség megőrzése, a környezeti szennyezések visszaszorítása, és a természeti erőforrások hosszútávon fenntartható működésének elősegítése.
Tevékenységünket azokra az ökorégiókra összpontosítjuk, melyek a biológiai sokféleség megőrzése szempontjából különösen jelentősek, vagyis az erdőkre, az édesvizekre, az óceánokra, és partjaikra. Ezenkívül foglalkozunk az éghajlatváltozás mérséklésével, és következményeivel, valamint a mérgező hatású és szennyező anyagok csökkentésével.Így próbáljuk elősegíteni a természeti erőforrások hosszútávon fenntartható használatát, megóvva a természet értékeit, a jövő generációi számára!
A WWF nemzetközi tevékenységéről, az alábbiakban olvashat bővebben!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése