2011. április 10., vasárnap

Japán beismerte, hogy hibázott

Japánnak előbb kellett volna tájékoztatni szomszédait arról, hogy radioaktív vizet enged a Csendes - óceánba, - mondta vasárnap Kan Naoto japán miniszterelnök, utalva arra, hogy Szöul és Peking is aggodalmát fejezte ki, a történtek miatt.
"Alaposabb magyarázatot kellett volna adnunk" - ismerte el a kormányfő, aki azokat az embereket látogatta meg a hétvégén, akik a március 11.-i földrengés, és szökőár, valamint a katasztrófák nyomán megsérült fukusimai atomerőmű miatt, voltak kénytelenek elhagyni otthonaikat.

Az erőművet üzemeltető TEPKO vállalat, a természeti csapások óta, a nukleáris válsághelyzet elhárításán dolgozik, amelynek részeként a hét folyamán, nagy mennyiségű, radioaktív anyagokat tartalmazó vizet engedtek az erőműből, az óceánba. Bár a szakértők szerint, csak kismértékben volt szennyezett a víz, Kína, és Dél - Korea aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy a radioaktív anyagok veszélybe sodorták a Csendes - óceán élővilágát . A két ország, egyben rosszallását fejezte ki amiatt, hogy a japán hatóságok túl későn tájékoztatták őket a tervezett lépésről.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése