2011. február 27., vasárnap

állítólag...Dobókő a világ szívcsakrája,mondások, és nem mondások

Az ezoterikus világszemlélelet értelmében a föld szívcsakrája, Dobogókőn található.Jelentősége a világhírű energia központokéval Stonehenge- ével, a Delpho jósdáéval, vagy az egyiptomi Kheopsz piramiséval vetekszik.



A Dobogókőre látogató egyre több zarándok között között meg kell említeni, a kambodzsai és a laoszi lámát, és a rendszeresnek számító buddhista szerzeteseket is. Shaolin falu is épült a közelében ami a Két bükkfa - nyeregtől nem messze,a Bund forrás mellett található.


Néhány évvel ezelőtt, amikor a Dalai láma hazánkba látogatott, a következőket nyilatkozta: A tibeti szemlélet, és magatartás, a Szent Tudás többi hajtásához hasonlóan, a mindenséget egységben, Egynek látja s éli. Ennek megfelelően az úgynevezett erőközpontokat,csakrákat, nem csak az emberi testben, de például a földgolyón is számon tartja. A hagyomány szerint a Föld szív - csakrája Magyarország területén van. Ez a megállapítás cáfolva lett, amikor Hendrey Tibor a Tibeti Segítő Társaság egyik munkatársa szerint, a a Dalai láma ilyet nem mondott, már csak azért sem, mert ilyen jellegű megfogalmazás a buddhista filozófiában nem is létezik. Mindezt, következő látogatásakor maga a láma is megcáfolta, szerinte a kérdés is már nagyon "Magyarország - központú" ám ezzel semmi gond nincs,mert minden nép szeretne egy kicsit a középpontban lenni. A magyarok az gondolják, hogy ők a világ közepe, de ezt gondolják a mexikóiak is, stb.. Dobogókő mint oly sok más megnevezés, nevében archaikus tudást őriz melynek mondásban rögzült, elhomályosult változata máig él a Kárpát medence népeinél:
Közép -Európát az itt élő népek, kontinensünk szíveként emlegetik



Már elődeink is tisztában voltak, a hely jelentőségével. Atrtila hun vezér legféltettebb területe ez volt, a Kárpát - medencében. A legenda szerint halála után a mennyei képe is megjelent itt.Állítólag a föld szívcsakrája pontosan a Rám -hegyen, a Ferenczy - sziklánál található. Néhányan úgy tartják aki felkeresi ezt a pontot,annak szervezete feltöltődik energiával. Egészsége pedig megerősödik, s ha beteg, csodálatos gyógyulásban lehet része.


Földrajzi leírása:A Visegrádi hegység legmagasabb pontja.Dobogókő mint település Pilisszentkereszthez tartozik. Legmagasabb pontjáról kiváló kilátás nyillik a Dunakanyarra, s tiszta időben akár a Magas - Tátra is kivehető. Dél felé lankásan emelkedő, ám észak felé meredek sziklafalak s ezekbe vágot völgyek vannak pl. a Rám szakadék.


Saját véleményem, gondoljon, ill. érezzen bárki úgy ahogy a szíve diktálja, Dobogókő akkor is mindig gyönyörű, és érdekes látványossága marad hazánknak.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése