2012. március 29., csütörtök

ERŐS ZÖLD OMBUDSMANT amiről nekünk is tudni illik!!!

Szabó Máté az alapvető jogok biztosa, és Fülöp Sándor Zöld ombudsman 14 közvetlen munkatársának mondott fel, január másodikán. A magasan képzett, nagy tapasztalattal rendelkező munkatársaknak - köztük az ország egyik legjobb környezetvédelmi szakjogászának,- az elbocsátása, a környezetvédelmi ügyek szervezeti hátterének felszámolása, súlyos csapás a környezetvédelemre, az emberek biztonságára.  
 
Az intézkedés ellentmond az alaptörvénynek, mely szerint Magyarország elismeri, és érvényesíti minden jogát az egészséges környezethez!   Ezt a jogot csak erős és hatékony intézményrendszerrel lehet biztosítani. Különösen veszélyes ez az intézkedés most, amikor a környezetvédelemért felelős hatóságok, ellenőrző szervek létszámát, költségvetését jelentősen csökkentették, továbbá a környezetvédő civil szervezetek támogatása a korábbinak már csak töredéke. A környezetvédelmi intézmény - rendszer legyengítése, kiszámíthatatlanabbá teszi a vállalkozások működését is, tág teret nyitva evvel a jogsértéseknek, a tisztességtelen üzleti magatartásnak,  és növeli a korrupciós jelenségek előfordulását. 
Az Országgyűlés 2007 - ben teljes parlamenti konszenzus alapján hozta létre a jövő nemzedékek országgyűlési biztosának független parlamenti intézményét. Az intézmény kivívta a környezetvédelmi szakma, a hazai közvélemény, az Európai Bizottság, az Európai Parlament, és az ENSZ elismerését is. 
A mostani intézkedés így tovább rontja Magyarország nemzetközi megítélését is!
Felháborító még, az eljárás módja is, amint ezeket az igen hasznos munkát végző, és nagy tudású embereket szabályosan kirúgták. Mindez nagy mértékben rombolja, az ombudsmani intézmény hitelességét, hiszen nehezen bízhat bárki is abban, hogy az ő ügyét hatékonyan fogja képviselni, egy olyan személy, aki ennyire semmibe veszi, saját kiemelkedően teljesítő munkatársait.
A Greenpeace Magyarország,  a Környezeti Tanácsadó Irodák Hálózata, A Levegő Munkacsoport, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, és a Magyar Természetvédő Egyesület sürgeti az intézkedés mielőbbi visszavonását.
                                                     
Felháborodását nem titkolva lejegyezte Buba   amúgy kíváncsi lennék arra is azóta mi történt?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése