2012. január 2., hétfő

Remény a pusztulásban!

Mai fiataljaink nagy része céltalanul kószál a nagyvilág útvesztőjében. Nehéz most nekik, elhiszem szörnyű nehéz, találni egy pontot, amibe megkapaszkodnának, ami teljes életet biztosíthatna számukra. 


 E fiatalok elé állítom Máté Bencét, lássák, hogy van kiút, lehet bármit csinálni, ami hasznos szépséges, és maradandó! Igen, jól hallom egyesek véleményét, hogyan, egy fillér nélkül, semmi segítség? Nem jó gondolkodás! Ha fiatal valaki, nincsenek falak, de van álom, és megvalósítás! Persze mindehhez erő is kell,és akarat! Hát lássuk mit is tudhatunk Máté Bencéről:   


Magyar természetfotós, 2010-ben a világ természetfotósa világpályázaton a Marvel of Ants / árnyjáték/ c. képéért a verseny 46 éves történetében először nyerte meg magyar természetfotós,a természetfotózás Oscarjának tartott " az év természetfotósa 2010" c. díjat, valamint a legkiemelkedőbb kollekcióért járó elismerést az Eric Hosking - díjat. Ez utóbbi díjat 2011 -ben negyedszer hozta el, megdöntve ezzel, a francia Vincent Munier 9 éve fennálló rekordját. 2010 -ben jelent meg első könyve melynek címe: Láthatatlanul. Bence+ a többi jómadár címmel, portréfilm is készül a természet.hu c.produkciójában a fiatal fotóművészről. 


Bence Pusztaszeren ténykedő pedagógusszülők gyermeke. Kisfiú korától a természet szerelmese, testvéreivel, kiskoruk óta magukba szívták szüleikkel tett kirándulásaikon, a természet szeretetét. Pusztai kalandozások, napfelkelte, telihold, a természet megfigyelése, rácsodálkozások. Negyedik osztályos amikor a család Zenit fényképezőgépével elkezdte készíteni, egyre csodálatosabb fotóit, majd különféle technikák kitalálásával és megvalósításával, bekerült egy oly szűk, ám mégis számára tágas világba, amit csak a kiváltságosok figyelhetek meg. S ez a madárvilág volt. Egyre munkálkodott benne, a madarak mind közelebbi megfigyelése, s az azt bemutató gyönyörű és technikailag is furfanggal is megfűszerezett képek készítése, s azok a nagyvilág elé tárása. Tevékenységét néhány éve barátaival megvalósított fotóturizmusból próbálja finanszírozni.Kis 2-3 fős megszállott fotósokat próbálnak helyzetbe hozni, általuk kiépített komfortos detektívtükrös ablakkal ellátott különlegesen megépített leskunyhóikból. Lényeg a lényeg lássunk néhányat e különleges képekből!
 

1 megjegyzés: