2012. január 17., kedd

Köszöntő

A 2011 - es év nehéz év volt az egész világon . Természeti katasztrófák, háborúk, és mészárlások, gazdasági nehézségek, éhinség, áradás, és szárazság sújtottak benünket.


Csak úgy mint már sokszor az emberiség történetében. Mi lehet a felelőségünk a világ sorsának alakulásában? Hiszem, hogy van! Ahogy egy csepp víz is elég, hogy kicsorduljon a pohár, egy- egy csepp kell, hogy a sziklát kivájja, egy ember is sokat tehet szűkre szabott földi létében. Befolyásolhat másokat. Felderítheti környezetét, meleg szeretetet adhat családjának, barátainak. Vidámabbá teheti kollegáit. Udvarias lehet a boltokban, az utcán.Rámosolyoghat egy kisgyerekre. Megoszthatja ebédjét a barátjával. Kölcsön adhatja kedvenc könyvét.


És vigyázhat környezetére. Megtanulhatja, hogyan kell természetbarát módon élni: kevés energiát használni, szétválogatni a szemetet, nem pazarolni az élelmet. Környezetbarát módon tisztálkodni, takarítani. Okosan kihasználni a természet kincseit. Megbecsülni a termőföld ajándékait, megőrizni az erdők mezők tisztaságát. Vigyázni állatra - növényre egyaránt.


TISZTELNI A MINDENHATÓ TERMÉSZETET MELYNEK MI IS GYERMEKEI VAGYUNK!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése