2012. január 22., vasárnap

HUNGARIAN GEOGRAPHIC

Mindennapos látvány
Ez a blog többnyire a természet védelmében íródik. Helyt kap benne minden, akár a világ bármely oldalán található természetrombolás, ill. környezetrombolás. Vannak országok, akik kicsik, vannak nagyok, mindegyikről lehet jót, és lehet rosszat írni. Vannak kirívó esetek én azokat próbálom szem előtt tartani. Sokszor elmondom vigyázzunk a Földre! Ám ez nem csak azt jelenti, hogy a meglévő ipari szennyezettséget csökkentsük, ne használjunk a bioszférára káros üzem, és fűtőanyagot, ne irtsuk feleslegesen a már úgyis kihaló félben lévő állatokat, hanem azt is, hogy egy egy ország a meglévő lehetőségein belül, vigyázzon a maga tisztaságára, teremtse meg az embereknek , lakóinak a tisztasághoz, és ebből adódóan a tiszta a környezet lehetőségét, ami már hozza magával, a természet tisztaságát is. 

Van egy ismerősöm, akinek a szavait fogom most idézni!
" Nem hiszem el, hogy minden mellékes dologra van pénz Magyarországon, de az igazán komoly és hétköznapjainkat "elrettentő" dolgok kozmetikázva vannak!!!                
Valahogy ki kellene nyitni végre a "vezetőség" szemét.. 
Legyen ez az album egy fricska, egy gúny...                                                                                                                              Szánalom, hogy akik tényleg tehetnének valamit, NEM TESZNEK SEMMIT!
A művészet nem köpköd, nem tesz igazságot, és nem ítél halálra senkit, nem ítélkezik csak megmutat, lehet, hogy ezzel véleményt is alkot, de direkt pofába fejti ki, megadja a lehetőséget, hogy más mást lásson, érezzen benne."  


Romok és virágok
Hát eddig az idézet, egy Magyar, egy miskolci lázongó  észrevétele, aki képeivel próbálja fölhívni a figyelmet erre a városra, s ezen keresztű tán az országra is, mik is folynak itt, az"éj" leple alatt. Mert az az ország, az a város, miközben hangzatosan épít, s teszi közzé, újításairól, tisztaságra törekvéseiről,  energia spórolásról szóló hangzatos cikkeit, ilyen képeket keresgélés nélkül tud produkálni, Itt az Európai Unióban. Szegénység és mocsok, - milliós fizetések. Alig élni megtudó nyugdíjasok,  és fiatal korban több vállalkozást üzemeltető nyugdíjasok.  Hogy ez már politika? Lehet!! De minden ország fejlődését a politika határozza meg,  s környezetvédelmet pedig a fejlődés. Lelkiismeret furdalásom lenne, ha ezt mint tényt, nem írnám itt le, "bort innék, és vizet prédikálnék" ha az egyetemes környezetvédelemről írnék, akkor amikor a saját hazám az elmaradott országok egyike, s mint olyan hogy környezetvédelem, épp csak most kezd nagy vonalakban kirajzolódni. Nem a drága hotelek kellenek, amik megközelíthetetlenek földi halandó számára, hanem előbb tisztaság, zöld területek a városon belül, lakható, és a polgárokkal együtt kialakított infrastruktúra, ami nem szennyezi, és eltünteti a természetet, hanem azzal együtt fejlődik tovább!                  
Nézzék a képeket, amik a valóságban csak az elhallgatott "oldalon" vannak!
A teljes család  "bevásárlókörúton"

 Otthon nélkül




















A képek, és az idézet: Sashalmi László után szabadon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése