2011. december 4., vasárnap

JÉGMADARAKAT LŐTTEK LE PÉCSEN

Aki ilyen szépséget képes ölni.... Természetvédők szerint légpuskával pusztítottak el jégmadarakat, Pécs belterületén. Úgy néz ki, példának elénk állított városunkban is történnek néha szinte utánozhatatlan esetek. A nagy utánzók főleg az olasz vadászok, ill. azok megbízói, ám ők legalább nem esztelen pusztításért, hanem bizonyos pénzes körök gyomrának ínyencségéért végzik a pusztítást, szebbnél szebb kismadaraink között. Ez utóbbi eset ép ésszel talán föl sem fogható!
Az állatok, e kedves jégmadarak, ősszel jelentek meg Pécs egyik közkedvelt parkjában. Míg más kitörő örömmel fogadta őket, addig a következő történt: A Balokány ligetben jelentek meg e piciny, ám ezernyi színben tündöklő madárkák. Pazar jég kékkel színezett tollazatuk mindenkinek mosolyt, melegséget csalt az arcára. El lehet képzelni,- városi ember- és jégmadarat lát -és játszadoznak, és láthatóan jól érzik magukat a területen. Tóparti leshelyeiken, ahonnan kishalakra vadásztak, pontosan tudták azokat azonosítani.
Egy reggel szörnyű látvány fogadta az arra járót. A JÉGMADARAK LELŐTT TETEMEIT NOVEMBER VÉGÉN, RÁADÁSUL EGY BOKOR ÁGAIRA FELSZÚRVA TALÁLTÁK MEG, A LIGET TAKARÍTÁSÁT VÉGZŐ CIVILEK. A későbbi vizsgálat megállapította, légpuskával lőtték le őket.
Ilyenkor vesztem el, az emberekbe vetett hitem. Mikor azt hiszük ember embernek nem lehet farkasa, egy ilyen gyönyörűség megölése kinek szerezhet örömet? Akkor mit érezhet más szépség láttán, milyen késztetést annak megölésére? Mi ez? Egy új kor hajnala, egy új kor, ahol mindent szabad, és semmi megtorlás,lehet, hogy a tettes jókat nevetgél amikor e sorokat írom könnyeimmel küszködve, és azt gondolja: DE JÓ MÓKA VOLT!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése