2011. május 3., kedd

Teszedd - Önkéntesen a tiszta Magyarországért





A magyar kormányzat civil szervezetek összefogásával, 2011 május 21.-n nagyszabású önkéntes hulladékgyűjtési akciót tervez. A "Teszedd 2011 - Önkéntesen a tiszta Magyarországért" cimmel megrendezett akció célja, hogy egyetlen nap leforgása alatt a lehető legtöbb szeméttől megtisztítsuk az egész országot.






Az Európai Bizottság 2009 júniusában tett javaslata, és az EurópaiTanács 2009 novemberében hozott határozata alapján, 2011. az Önkéntesség Európai Éve /ÖEÉ/hazai megvalósításáért, végrehajtásáért,- a civil szervezetek, és a kormányzati oldalt képviselő delegált személyekből álló - Nemzeti Koordináló Testület felelős. A Testület jóváhagyása alapján elkészült, Nemzeti Program célja, hogy felhívja a Magyar társadalom figyelmét az önkéntesség jelentőségére.







A Nemzeti Program célkitűzéseivel párhuzamosan kerül megrendezésre, a "Takarítsuk ki Magyarországot" elnevezésű projekt, melynek során a civil társadalom széleskörű bevonásával, mindenki számára nyitottá és elérhetővé válik az " Önkéntesség éve" programsorozatában való részvétel, egy közös hulladékgyűjtő akció során. A Közigazgatási, Vidékfejlesztési, és Igaszságügyi Minisztérium koordinálásával megvalósuló, az egész országot megmozgató projekt célja: Magyarország elhagyott hulladékainak felszámolása. A szemétszedési akciónap sikeréhez fontos, a lehető legtöbb ember megszólítása.







Az akció keretében egy önnálló internetes honlapot hoznak létre, amelyre minden érdeklődő feltöltheti, hol tapasztalt illegális szemétlerakóhelyet az országban, annak részleteit, így alakítható ki Magyarország hulladéktérképe. A 2011 május 21. -re szervezett önkéntes hulladékgyűjtő napon, várhatóan több ezer önkéntes gyűjti össze, az illegálisan elhagyott hulladékot, szemetet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése