2011. május 5., csütörtök

Megvan miért szeretik a nők a rózsaszint....





Tudósok megállapították, hogy azt, hogy a nők a pirost és a rózsaszint, a férfiak pedig a kéket és a zöldet kedvelik, a vadászó - gyűjtögető életmódra vezethető vissza.





Abban az ídőben a nőknek a bogyók színeire kellett odafigyelni, így fordulhatott elő, hogy a pirosra, és a rózsaszínre reagálnak érzékenyen. Az ég kék színe, és a fű zöldje pedig a férfiaknak üzente azt, hogy megfelelő - e az időjárás a vadászathoz.





Az elméletet először kínai tudósok vetették fel, akik 350 egyetemi hallgatót kértek fel arra, hogy három percig vizsgáljanak 11 színt, s ezután döntsék el, melyiket választják. A diákokkal személyiségtesztet is végeztettek. Az eredmények kiértékelésekor azt fedezték fel, hogy a nők a rózsaszínt, a lilát, és a pirosat, míg a férfiak a kéket, és a zöldet, szeretik. A narancssárgát az optimista, a citromsárgát pedig az idegességre hajlamos nők választották.





Az eredmények jól illenek a "vadászó -gyűjtögető" elmélethez, amely alapján a piros szin preferálása segítette az ősi asszonyokat, megkülönböztetni az ehető bogyókat, a még éretlen, ehetetlen, vagy mérgező zöld színűektől. Ezenkívűl abban is segítette a nőket, hogy a pirospozsgás arcú, tehát egészséges férfiakat válasszák társul.





A kutatók ezen ösztönös megérzések testet öltésének tartják, hogy a fíú csecsemőket kékbe, a kislányokat pedig rózsaszínbe szokás öltöztetni. Korábban a szem kémiájának vizsgálatai azt is megállapították, hogy nemtől függ, kinek az agya milyen színre reagál. Az erdmények összecsengenek a Newcastle - i Egyetem felfedezésével, amely szerint a névtelen kérdőíveken is, ki lehet találni a kitöltő nemét, pusztán annyiból, hogy milyen színt szeret.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése