2011. augusztus 26., péntek

Erdeinkről mindenkinek, közérthetően!


Az erdők a világ szárazföldi biológiai sokféleségének, 2/3 -a számára nyújtanak otthont, köztük olyan veszélyeztetett karizmatikus fajoknak, mint a gorilla, az orangutan, a tigrisek, a pandák, de említhetjük a milliónyi növényfajt is. Ezeket a fajokat nem tudjuk megvédeni, élőhelyeik nélkül. Az erdők megtisztítják a levegőt, amit belélegzünk, kulcsfontosságúak az erózió megfékezésében, életmentő fontosságú gyógyszereket nyújtanak számunkra, és megadalyozzák az áradásokat, amelyek oly sok életet veszélyeztetnek világszerte!
Gondoskodnak továbbá a főzéshez,otthonaink fütéséhez szükséges energiáról ott, ahol más erőforrás nem érhető el. A Föld erdei ma válságban vannak. Bolygónk eredeti erdőborításának mára kb. a fele elveszett, és félő, hogy a megmaradt területek


- melynek csupán 10%-a áll védelem alatt - jelentős részén sem fenntartható gazdálkodás folyik. Egyszóval, nem tud lélegzethez jutni a Föld!!! További problémát jelent az illegális fakitermlés, az erdőtüzek, a gazdasági célú fakitrmelés, és a klímaváltozás! Nem kell túl sok gondolkodni való ahhoz, hogy rájöjjünk, minden összefügg mindennel! A fakitermelés az erdők pusztulásával, az erdők pusztulása, az élőhelyek pusztulásával, az élőhelyek pusztulása a fajok eltünésével, az erdőségek pusztulása a megnövekedett üvegházhatással, s az üvegházhatás növekedése elpusztítja a Földünket! ENNYI! CSAK ENNYI! És mennyi ember nem törődik vele! Filmek készülnek, befolyásos személyek küzdenek, de az emberek süketek. Nem hallják, hogy hová rohanunk. FIGYELEM! Nem lesznek fák, nem lesznek, állatok, növények, jönnek a homokviharok, a tengerek hatalmas hullámokat vetnek, s mi csodálkozunk? Miért is! mert elpusztítottuk a Földet! A Földanyát!


GLOBÁLIS ERDŐPROGRAMJAINK CÉLJA:


Védelem: A világ veszélyeztetett, és okológiai szempontból legjelentősebb erdős régiói számára életképes,reprezentetív hálózatok létesítése, és fenntartása.


Kezelés: A védelem alá vonás önmagában még nem elegendő! Ahhoz, hogy az erdők, és az általuk biztosított biológiai sokféleség biztosan megmaradjon, több kell, minthogy nemzeti parkokat hozunk létre. Jól működő kezelési tervekre van szükség, amelyek a gazdálkodók, a helyi lakosok, és a természetvédelem javát egyaránt jól szolgálják.


Helyreállítás: Húsz erdős táj helyreállításán dolgozunk, a világ veszélyeztetett, kivágott, és leromlott, erdős területein, Kelet -Afrikában/ Kenya, Madagaszkár Tanzánia/ Ázsiában, / India, Kína, Vietnam/ a Földközi- tenger térségében,/Portugália, Marokkó/, Latin -Amerikában,/Argentina, Brazilia, Peru,/és a Csendes Óceánon, Új-Kaledóniában. Az erdős területek helyreállítása többet jelent mint faültetés, hiszen az erdősítés hatására javulhat az ívóvíz minősége, és megmarad a termőtalaj, amely megélhetést nyújthat a helyi közösségeknek. No mindehez szükséges az emberi akarat, a felismerés, a Föld megmentésének szándéka!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése