2010. június 21., hétfő

Madonna " Vagyok mert vagytok"



Szégyelem magam több okból is.Először azért mert, nem láttam eddig Madonna filmjét, a " "vagyok mert vagytok"címűt. Pont én aki annyira tájékozottnak hittem magam emberek természetvédő akcióikról, mentéseikről, felvilágosult gondolkodásukról.Tudom, hogy most is sokan már nyitják is szájukat, hogy ítélkezzenek.De csendben megjegyzem: válasszuk ketté a szórakoztató ipart, a szegény emberek iránt való törődéstől. Valóban igaz, könnyebb volt megtenni neki mint nekünk.



Elmenni Malawiba és elkészíteni e filmet. De mit teszünk mi?Azért ne bújjunk a tehetetlenség árnyéka mögé.Tudja e amit Madonna a filmjében elmond. Malawiból indult el az AIDS. Tudatlan és szegény emberek akikre úgy terjedt a kor, mink ránk nyáron a szúnyogcsípés. Az ország 12 millió lakosából 1 millió gyermek árva. Mert elveszítették szüleiket s már maguk is fertőzötten születtek. 12 éves gyermekek nevelik kisebb testvéreiket.Életük kilátástalan volt, s hála az oda eljutott embereknek akik felhívták e nép helyzetére a figyelmet,ma a lehetőségek jobb képet mutatnak.Afrika -a gyönyörűségek és a borzalmak földje.



Tennünk kell azért ,hogy ilyen a 21. században ne lehessen ha mást nem csodálattal adózzunk ezeknek a gyerekeknek, akik felnőtteket meghazudtolva emelkednek ki nyomorúságukból és tesznek sokat a jövőjükért. Én csak megköszönni tudom azoknak az embereknek, akik vagyonukat és befolyásukat ilyen módon hasznosítják, és tesznek nagyon sokat a világért. Nem kívánom a film tartalmát leírni. Bármikor megnézhető az e témához kapcsolódó mindennemű információ itt a netten , Madonna filmje. ill. a fenti cím alapján.Sőt a HBO honlapján is olvashatnak a filmről és készítése körülményeiről. A film eredeti címe: "I am because we are" a film jelentőségét méltatva még elmondanám,hogy megszólal benne Bill Clinton volt amerikai elnök, és Desmont Tutu Nobel békedijas érsek is.A film részt vett aTribecai filmfesztiválon, amit Robert De Niro , Jane Rosental, és Graig Hatkoff keltett életre , a szeptember 11.-i terror támadás emlékére.Erről is bővebben olvashatnak a Tribecai filmfesztivál honlapján.Célom nem a teljes részletesség volt , hanem ,hogy felhívjam figyelmüket Egyes Afrikai országok végletekig szegény és kizsákmányolt állapotára, és arra ,hogy ha tettekkel túl sokat nem is de legalább tudtunkkal,és együttérzésünkkel velük vagyunk, mi "kultúr" európaiak, akik csak elveszünk a földtől és népeitől, a magunk javára.Közben Csak Etiópiában naponta 10 ezer gyerek hal éhen.S mi azt tartjuk, hogy Afrika az emberiség bölcsője! Hát akkor bánjunk úgy is vele!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése