2012. november 7., szerda

A Föld hangja az űrből /NASA felvétel /

A  NASA nemrég nyilvánosságra hozott egy hangfelvételt, amelyen a Föld /hangja /hallható. Az emberi füllel is érzékelhető zajok, Mármint odafenn ha a sisakot le tudnák venni, egy egzotikus állatokkal teli dzsungel hangjaira emlékeztetnek.
A NASA tudósai a Föld által idézett hangokat, egy augusztus 30.-án pályára állított műhold segítségével, rögzítették. A Föld moraját elsősorban a délutáni órákban hallani, ezért a tudósok az  /alkony  kórusának / nevezték el.   A madárcsicsergéshez, és tücsökciripeléshez hasonlítható hangokat, a Föld mágneses mezeje bocsájtja ki.      
                                                   
A Földhöz hasonló magnetoszférával rendelkezik a Jupiter, a Szaturnusz, az Uránusz,  és a Neptunusz is. A rádióhullámok az emberi füllel is érzékelhető frekvencia tartományba tartoznak, ám valódi hallgatásuk, egyenlőre lehetetlen, az űrhajós ruha sisakja miatt, mondta  Craig Letzing az Iowai egyetem munkatársa, aki a bolygó elektromos, és mágneses mezőit vizsgálja. 

Olvasmányai után írta: Buba   2012 október 6-án 

2 megjegyzés:

  1. De miért adják ki ezeket a hangokat a bolygók?

    VálaszTörlés
  2. Mindegyik forog önmaga körül és száguld a nap körül és vele eggyütt a következő nagy csillag az alkione körül amelyik a galaxis középpontja körül.
    Ulj be egy autóba és figyeld milyen hangokat ad ki...menet közben.

    VálaszTörlés